MMC Flow

Na afloop van een meerdaagse MI workshop voor de medewerkers van het Maxima Medisch Centrum (MMC Flow), maakten we met low budget in nog geen uur tijd de opnamen voor dit filmpje. De cardioloog Dr. Eric Thijssen had echter niet aan de workshop deelgenomen, en had geen idee van motiverende gespreksvoering! We hebben hem eerst een consult laten doen zoals hij dat normaal gesproken zou doen. Veel ‘zenden’, slecht luisteren en proberen de patient te overtuigen. Dat ging hem makkelijk af!

Vervolgens volgde een ‘one-minute-coaching’ sessie van zowel Rik Bes (MI trainer) alsook Jaap Postma (trainingsacteur). En zowaar: we hebben slechts twee ‘takes’ gemaakt, en het verschil was al duidelijk merkbaar! Ook Eric Thijssen was tevreden over zijn kersverse poging enkele technieken vanuit MI onder het oog van de camera toe te hebben kunnen passen. Onze complimenten!

Productie van Centre for Motivation and Change, ism Maxima Medisch Centrum (MMC Flow), Characters Unlimited (Jaap Postma) en John Peters fotografie.